Calendar

November 2023
M T W T F S S
« Feb    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Aboneaza-te!

Pentru a te abona la newsletter-ul nostru indraznet, introdu adresa ta de email mai jos. Un email de confirmare va fi trimis!

Documentaţii Standardizate, pe sectorul Mediu

Documentaţiile Standardizate, pe sectorul Mediu, au fost publicate în Monitorul Oficial

 

 

A fost publicat în Monitorul Oficial nr. 410 din data de 20 iunie 2012, Ordinul comun al Ministerului Mediului şi Pădurilor şi al Preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice, Nr. 2266 / Nr. 335, privind: aprobarea modelelor de documentaţii standardizate aferente procedurilor de atribuire a contractelor de achiziţie de lucrări publice pentru proiectele de „proiectare şi execuţie de staţie de tratare a apei / staţie de epurare de ape reziduale”, „execuţie de reţele de canalizare şi reţele de alimentare cu apă”, „proiectare şi execuţie de staţie de sortare, compostare şi tratare mecano – biologică a deşeurilor”, „execuţie de depozit conform de deşeuri”.

Discuţiile privind realizarea documentaţiilor standardizate în acest domeniu au debutat în urmă cu aproape doi ani de zile şi s-au purtat în cadrul unor grupuri de lucru în care au participat actori implicaţi în sectorul de activitate Mediu.

Aceste dezbateri au venit ca urmare a nevoii tuturor factorilor implicaţi de a eficientiza, a moderniza şi, nu în ultimul rând, a face cât mai accesibile procedurile de achiziţie publică din domeniul Mediu.

Aşa cum reiese şi din Ordinul mai sus menţionat, întocmirea acestor documentaţii standardizate va veni în sprijinul fluidizării şi perfecţionării sistemului achiziţiilor publice, precum şi a îmbunătăţirii gradului de absorbţie a fondurilor comunitare alocate României, dar şi în sensul prevenirii apariţiei erorilor în procesul de atribuire a contractelor de achiziţii publice.

Precizăm că standardizarea documentaţiei aferente procedurilor de atribuire a contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii este un angajament asumat în cadrul discuţiilor cu Comisia Europeană.

Prevederile Ordinului Nr. 2266/Nr. 335 intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial şi se aplică tuturor procedurilor de achiziţie publică vizând atribuirea contractelor care fac obiectul standardizării.

CAIET DE SARCINI -executie lucrari reabilitare, modernizare DN, Autostrada.doc

CAIET DE SARCINI – proiectare + executie autostrada, DN.doc

Proiect de Ordonanta de Urgenta pentru reintregirea salariilor bugetarilor

Departamentul de Comunicare şi Relaţii Publice

26 iunie 2012

Question Pro

QuestionPro provides unparalleled insights and just launched enterprise features including Communities, Customer ExperienceWorkforce and Mobile.

Facebook

Procurement Paper

Statistici:

Flag Counter

Question Pro

QuestionPro provides unparalleled insights and just launched enterprise features including Communities, Customer ExperienceWorkforce and Mobile.