Calendar
September 2020
M T W T F S S
« Aug    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
Aboneaza-te!

Pentru a te abona la newsletter-ul nostru indraznet, introdu adresa ta de email mai jos. Un email de confirmare va fi trimis!

Achiziții publice pentru impact social / Bune practici din state membre UE

INFORMAȚII PRIVIND PROIECTUL BSI

16 Martie 2020, Sursa: Buying for Social Impact (BSI)

În proiectul Buying for Social Impact (BSI) – Achiziții publice pentru impact social – s-a publicat de curând o colecție de bune practici care arată cum pot fi implementate în Uniunea Europeană aspectele sociale ale noii directive 2014/24/EU pentru achizițiile publice.

Ghidul final prezintă 22 de exemple de bune practici din 12 state UE. Acestea includ bune practici din 8 dintre țările vizate de proiectul BSI, dar și exemple din alte 4 state membre (Belgia, Spania, Slovenia și Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord).

Bunele practici analizate au legătură cu procedurile de achiziții publice, dar și cu inițiativele politice și structurile de sprijin (strategii, rețele de facilitatori, proiecte sau programe de consolidare a capacității, baze de date etc.)

Ghidul poate fi accesat și descărcat de aici.

Documente:

Buying for social impact Good practice from around the EU

 

Achiziții publice pentru impact social (BSI) a fost un proiect comandat de Agenția Executivă pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (EASME) și Direcția Generală a Comisiei Europene pentru piața internă, industrie, antreprenoriat și IMM-uri (DG GROW) pentru promovarea considerentelor sociale în procedurile de achiziții publice în 15 state membre ale UE (Croația, Republica Cehă, Danemarca, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Irlanda, Letonia, Olanda, Polonia, România, Slovacia și Suedia).

Proiectul BSI a avut 2 obiective. În primul rând, să încurajeze autoritățile contractante să utilizeze achizițiile publice pentru a urmări obiective sociale. În al doilea rând, să sporească capacitatea întreprinderilor din economia socială de a lua parte la procedurile de achiziții publice și de a accesa piețe noi.

Proiectul s-a derulat din iulie 2018 până în ianuarie 2020 și a fost realizat de un consorțiu de organizații europene active în promovarea întreprinderilor de dezvoltare locală și economie socială. Acesta a fost condus de Asociația Europeană pentru Informații privind Dezvoltarea Locală (AEIDL), care a lucrat în parteneriat cu Rețeaua Europeană de Orașe și Regiuni pentru Economia Socială (REVES), DIESIS COOP, Social Economy Europe (SEE) și Rețeaua Europeană a Întreprinderilor Sociale de Inserție (ENSIE).

Pentru a afla mai multe despre proiectul BSI, vă rugăm să accesați următoarele materiale publicate în limba engleză:

Brochure with main recommendations from the project 

BSI library

Legal analysis of the transposition

Mappings of social economy enterprises ecosystems

National awareness raising events

Good practice from around the EU 

 

 

Question Pro
QuestionPro provides unparalleled insights and just launched enterprise features including Communities, Customer ExperienceWorkforce and Mobile.
Facebook
Procurement Paper
Statistici:
Flag Counter
Question Pro
QuestionPro provides unparalleled insights and just launched enterprise features including Communities, Customer ExperienceWorkforce and Mobile.