Calendar

May 2024
M T W T F S S
« Feb    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Aboneaza-te!

Pentru a te abona la newsletter-ul nostru indraznet, introdu adresa ta de email mai jos. Un email de confirmare va fi trimis!

Alba-neagra cu licitația la autostradă : continuă procedura de atribuire

Autor : Sebastian Dan
Sursa : newsbv.ro

 

Ministerul Transporturilor a constatat neconcordanţe între deciziile succesive ale Consiliului Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC) privind Autostrada Comarnic – Braşov.

Ministerul Transporturilor precizează, într-un comunicat de presă, că licitaţia de concesionare de lucrări la tronsonul de autostradă Cormanic-Braşov, în data de 21 decembrie 2012, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a hotarât prin Decizia Nr. 1001S/C11/5822 admiterea contestaţiei formulate de compania China Communications Construction Company Limited.

Ca urmare a admiterii contestaţiei formulate de această companie, CNSC a hotărât, prin decizia amintită mai sus, „suspendarea procedurii de atribuire în cauză“.

Decizia a fost publicată pe site-ul CNSC la finalul lunii decembrie 2012.

Ulterior, în data de 3.01.2013, CNSC a comunicat Ministerului Transporturilor, mai exact instituţiei subordonate – CNADNR, o altă decizie cu privire la aceeaşi cauză.

Este vorba de Decizia nr.3/C11/5822, prin care este admisă doar parţial contestaţia formulată de compania chineză.

 

Conform celei de a doua decizii, CNSC dispune „continuare procedurii de atribuire“, obligând totodată „asocierea formată din MT şi CNADNR la publicarea unei erate în SEAP care să cuprindă criteriile de preselecţie, algoritmii de calcul aferenţi acestora, numărul minim şi maxim de operatori economici, dar şi decalarea termenului de deschidere a ofertelor cu o perioadă egală cu intervalul de timp în care procedura de atribuire a fost suspendată“.

 

Deblocarea situației survine după ce premierul Victor Ponta a declarat că s-a săturat de blocarea licitațiilor de către CNSCsusţinând că şeful instituţiei, Bogdan Lehel, este prieten cu liderii PDL Blaga şi Udrea, existând interese politice pentru a se tergiversa realizarea proiectelor mari de infrastructură.

Question Pro

QuestionPro provides unparalleled insights and just launched enterprise features including Communities, Customer ExperienceWorkforce and Mobile.

Facebook

Procurement Paper

Statistici:

Flag Counter

Question Pro

QuestionPro provides unparalleled insights and just launched enterprise features including Communities, Customer ExperienceWorkforce and Mobile.