Calendar

September 2022
M T W T F S S
« Feb    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Aboneaza-te!

Pentru a te abona la newsletter-ul nostru indraznet, introdu adresa ta de email mai jos. Un email de confirmare va fi trimis!

Fostul primar din Săcele, Vasile Laţa, trimis în judecată de procurorii DNA

                Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au trimis în judecată pe Vasile Laţa, fost primar al municipiului Săcele, judeţul Braşov, acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu consecinţe deosebit de grave, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial.

 

Potrivit DNA, în lunile mai şi iunie 2008, Vasile Laţa, în scopul de a favoriza interesele financiare ale unei societăţi comerciale din Braşov, cu ocazia redactării contractului de lucrări având ca obiect lucrările de reparare a unor drumuri din municipiul Săcele, a inserat în cuprinsul contractului prevederi contrare legislaţiei relevante în domeniu.

De asemenea, cu prilejul executării acestui contract, el nu a luat măsuri de supraveghere a lucrărilor şi de recepţie a acestora şi a acceptat decontarea de două ori a unor cheltuieli şi a unor lucrări neexecutate. Prin aceste nereguli, Vasile Laţa a creat în dauna Primăriei municipiului Săcele un prejudiciu în valoare totală de 233.330 lei.

Până la finalizarea cercetărilor, Primăria Săcele nu s-a constituit parte civilă în procesul penal.

În vederea recuperării prejudiciului, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra a patru terenuri şi a unui autoturism aparţinând lui Vasile Laţa. Dosarul se va judeca la Judecătoria Braşov. AGERPRES

Question Pro

QuestionPro provides unparalleled insights and just launched enterprise features including Communities, Customer ExperienceWorkforce and Mobile.

Facebook

Procurement Paper

Statistici:

Flag Counter

Question Pro

QuestionPro provides unparalleled insights and just launched enterprise features including Communities, Customer ExperienceWorkforce and Mobile.