Calendar

April 2024
M T W T F S S
« Feb    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Aboneaza-te!

Pentru a te abona la newsletter-ul nostru indraznet, introdu adresa ta de email mai jos. Un email de confirmare va fi trimis!

Reward for Romanian Math Olympic Team

Friends,I just created a new petition and I hope you can sign — it’s called :
Reward for Romanian Math Olympic Team

This issue is very important to me, and together we can do something about it ! Read more about it and sign it here
Campaigns like this always start small, but they grow when people like us get involved — please take a second right now to help out by signing and passing it on.Thanks so much,
Ovidiu

 

România a ocupat primul loc din Uniunea Europeană şi locul 10 din 100 de ţări la Olimpiada Internaţională de Matematică de anul acesta, potrivit clasamentului neoficial realizat în fiecare an după acest eveniment, a anunţat Radu Gologan, profesorul coordonator al lotului de olimpici. Omer Cerrahoglu (Colegiul Naţional Gheorghe Şincai din Baia Mare) şi Radu Bumbacea (Colegiul Naţional Tudor Vianu Bucureşti) au obţinut medalie de aur !

 

In perioada 4-16 iulie s-a desfasurat la Mar del Plata, Argentina, editia 2012 a Olimpiadei Internationale de Matematica.
Lotul olimpic care a reprezentat Romania a fost condus de profesorul Radu Gologan.
Potrivit profesorului Radu Gologan, in clasamentul neoficial realizat in fiecare an la Olimpiada Internationala de Matematica, in care sunt luate in calcul punctele obtinute de participanti –

pe tari, Romania este anul acesta pe locul 10 din 100 tari si prima tara din Europa. Primele locuri in lume au fost castigate de Coreea, China si Statele Unite ale Americii.

Medaliatii cu Aur la Olimpiada Internationala de Matematica 2012

Omer Cerrahoglu

Este elev in clasa a XI-a la Colegiul National Gheorghe Sincai din Baia Mare. La 14 ani a castigat medalia de aur la Olimpiada Internationala de Matematica, Bremen, 2009. Are un palmares impresionant de medalii de aur si argint la competitiile nationale si internationale de matematica si fizica. Pasionat de stiinte si filozofie. Vezi aici mai multe despre Omer Cerrahoglu

Omer Cerrahoglu se afla in “Hall of Fame” in ce priveste Olimpiada Internationala de Matematica, cu patru participari pana acum, in cadrul carora a obtinut doua medalii de aur si doua de argint.

Radu Bumbacea

A absolvit anul acesta Colegiul National Tudor Vianu Bucuresti. A castigat medalie de aur la Olimpiada Internationala de Matematica, Amsterdam 2012 si Kazakhstan 2011. Este castigator al olimpiadelor de matematica nationale incepand din clasa a VIII-a. Radu este Pasionat de literatura si stiinte si va studia la Cambridge. Vezi aici mai multe despre Radu Bumbacea

Si Radu Bumbacea se afla in “Hall of Fame” in ce priveste Olimpiada Internationala de Matematica, cu trei participari pana acum, in cadrul carora a obtinut doua medalii de aur si una de argint.

“La olimpiada internationala sunt doua zile de concurs, a cate 3 probleme scurte, fara sub-puncte, si apoi urmeaza asa-zisa mediere in care liderul echipei Romaniei si liderii tuturor tarilor se prezinta in fata juriului si incearca sa negocieze oarecum ce punctaj ia fiecare concurent pe fiecare problema”, a declarat Radu Bumbacea intr-un interviu acordat HotNews.ro.

Potrivit acestuia, punctajele sunt de la 0 la 7 pe fiecare problema. In ce priveste medierea juriului, “aceasta o putem asemana cu contestatiile, dar in general liderii merg si propun ei niste punctaje pentru lucrarile participantilor din tara respectiva, iar daca juriul este bun de regula propune aceleasi punctaje si nu este decat o simpla intelegere. Profesorul Radu Gologan este liderul echipei Romaniei”.

“Sunt 4 ore jumatate pentru trei probleme pe care le rezolvam individual. Singura parte care tine de echipa e ca la sfarsit se face suma punctajelor, se face si un clasament pe tari, care este neoficial, dar toti vor ca tara lor sa iasa prima”, a explicat Radu Bumbacea.

Medaliatii cu Argint la Olimpiada Internationala de Matematica 2012

Medalii de Argint au fost obtinute de Octav Dragoi, Ioana Tamas si Stefan Ivanovici – toti de la Liceul International de Informatica, Bucuresti.

Octav Dragoi

A absolvit anul acesta Liceul International de Informatica, Bucuresti. Primele succese la matematica le-a realizat cand era elev in clasele elementare la Slobozia. A castigat olimpiada Nationala de Matematica in cateva randuri incepand din clasa a VII-a. Este medaliat cu aur la Olimpiada Internationala de Matematica, Amsterdam 2011 si la Balcaniada de Matematica din Turcia 2012. Octav este pasionat de chitara, informatica si electronica si isi va continua cursurile la Harvard.

Octav Dragoi a declarat in cadrul unei intalniri online cu cititorii HotNews.ro, inainte de plecarea la Olimpiada Internationala de Matematica, referitor la planurile sale de viitor: “pe langa matematica, as vrea sa descopar si alte activitati interesante pe care un om le poate face (pentru ca sigur sunt multe altele). In principiu nu voi continua sa fac matematica pura, cel mai probabil ma voi reorienta spre zona economica”. Acesta a precizat ca “din toamna voi pleca la Harvard University. Am niste prieteni pe acolo care urmaresc acelasi lucru si este mult mai usor sa iti creezi o retea de prieteni acolo decat aici. Sper ca va fi bine!”.

Ioana Tamas

A absolvit anul acesta Liceul International de Informatica, Bucuresti. S-a remarcat cand era eleva in gimnaziu la Scoala Generala nr. 79, Bucuresti. La Olimpiada Nationala de Matematica din acest an de la Constanta a catigat premiul “Laurentiu Panaitopol” ce se acorda pentru intreaga activitate de olimpic pe parcursul scolii. Ioana este pasionata de muzica, film, fotografie si calatorii. Vezi aici mai multe despre Ioana Tamas

“La mine se fac pregatiri la liceu cu toti olimpicii la matematica din clasa, mai este si o pregatire care se face cu toti elevii de IX-XII, si se face cam in fiecare zi. In medie cred ca sunt 3 ore pe zi si e constanta” pregatirea la matematica, a declarat Ioana Tamas intr-un interviu acordat HotNews.ro. Aceasta a explicat ca “la Olimpiada Internationala de Matematica de regula sunt elevi de liceu de la clasa a IX-a pana la clasa a XII-a, dar in ultimul timp se remarca elevi cu varste din ce in ce mai fragede”.

Stefan Ivanovici

A absolvit anul acesta Liceul International de Informatica. Pasiunea pentru matematica a inceput de pe vremea claselor elementare la Bacau. A castigat medalia de aur la Olimpiada Internationala de Matematica din Kazakhstan, 2010.

In cadrul unei intalniri online cu cititorii HotNews.ro inainte de plecarea la Olimpiada Internationala de Matematica, Stefan Ivanovici a declarat: “La matematica nu prea am invatat in scoala. Avand-o pe mama profesoara de matematica, mai mereu m-a ajutat ea si invatam cu ea matematica. In rest, m-au ajutat pregatirile pe care, intr-adevar, le faceam la scoala. Cred ca in jur de 20% am invatat la scoala, cand vorbim de matematica. Legat de celelalte materii, cred ca 75%. Cat despre pasiunea mea pentru matematica, mi-a placut de cand eram mic. Nu poti gasi motive rationale pentru o pasiune”.

Medaliatii cu Bronz la Olimpiada Internationala de MatematicaStefan SpataruEste elev in clasa a X-a, Liceul International de Informatica, Bucuresti. A fost indrumat in copilarie de familie si profesori de matematica din Alexandria. Este mezinul echipei. Castigator al medaliei de aur la Balcaniada de Matematica, Turcia, 2012.Prof. Radu Gologan este coordonatorul Lotului Olimpic de MatematicaNascut la Brasov, 7 iunie 1952. Liceul urmat la Sibiu si Barsov (Andrei Saguna). Premiat cu argint si bronz la Olimpiadele Internationale din 1970 si 1971. Absolvent al Facultatii de Matematica 1976. Doctoratul in 1981 sub indrumarea acad. Marius Iosifescu.

Profesor de liceu 1976-1979, apoi cercetator la INCREST si ICSITMUA pana in 1990, apoi la Institutul de Matematica. Din 1991 profesor asociat la Universitatea Politehnica din Bucuresti, iar din 2000 profesor titular.

Radu Gologan

A participat inca de la absolvirea facultatii la pregatirea olimpicilor. Din 2001 este presedintele comisiei nationale a olimpiadei de Matematica. Este presedintele Societatii de Stiinte Matematice din 2008.

Autor a peste 40 de articole de cercetare, peste 30 didactice, carti de specialitate si de matematica elementara. Eseuri publicate in cateva reviste cuturale si zeci de luari de atitudine in presa. Profesor invitat la cateva universitati din SUA in 1992, 1993, 1997, 2007. Conferinte de cercetare sustinute la universitati importante din strainatate (Rusia, Franta, SUA, Germania).

Question Pro

QuestionPro provides unparalleled insights and just launched enterprise features including Communities, Customer ExperienceWorkforce and Mobile.

Facebook

Procurement Paper

Statistici:

Flag Counter

Question Pro

QuestionPro provides unparalleled insights and just launched enterprise features including Communities, Customer ExperienceWorkforce and Mobile.