Calendar

July 2024
M T W T F S S
« Feb    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Aboneaza-te!

Pentru a te abona la newsletter-ul nostru indraznet, introdu adresa ta de email mai jos. Un email de confirmare va fi trimis!

UE schimbă sistemul TVA în toată Europa

În data de 8 octombrie 2012, Comisia Europeană a lansat o consultare publică privind cotele reduse de TVA. Această dezbatere publică a fost lansată în vederea colectării de noi informaţii care ar putea îmbunătăţi un proces extins de modificare a sistemului de TVA aplicat actualmente în statele membre.

Aceasta consultare ţine cont de strategia UE privind TVA-ul încercând să afle, printre altele, şi în ce măsură unele preţuri reduse în cadrul pieţei unice sunt percepute de cetăţeni ca un deficit adus concurenţei.

Consultarea urmăreşte să identifice eventualele discrepanţe între alimentele înscrise pe lista celor pentru care se aplică TVA redus şi să observe, totodată, în ce măsură acestea ţin cont de obiectivele strategice ale Uniunii.

În 2013 vor fi astfel prezentate concluziile acestor măsuri de consultare publică, dezbaterea urmând să se încheie la 3 ianuarie anul viitor.

În prezent, Directiva UE permite statelor membre aplicarea unei cote standard de TVA de minimum 15 %, fiind permise unele cote reduse de TVA, de doar 5 %, numai pentru unele bunuri şi servicii stabilite prin aceeaşi Directivă.

Consultarea lansată de Comisia Europeană ţine astfel cont de mai multe principii în ce priveşte recenzia actualei situaţii a TVA :

– eliminarea acelor taxe reduse care formează un obstacol în calea funcţionării optime a pieţei interne. Taxele reduse care aveau o justificare în trecut pot fi astăzi dăunătoare ca urmare a faptului că s-au schimbat condiţiile economice, fiscale şi legale.

– eliminarea taxelor reduse în cazul bunurilor şi serviciilor al căror consum este descurajat de către alte politici europene. Astfel de bunuri şi servicii pot fi dintre cele care dăunează mediul înconjurător sau sănătăţii.

– pentru bunurile şi serviciile similare ar trebui să se aplice aceeaşi cotă de taxă.

Puteţi răspunde întrebărilor adresate de CE aici.

Question Pro

QuestionPro provides unparalleled insights and just launched enterprise features including Communities, Customer ExperienceWorkforce and Mobile.

Facebook

Procurement Paper

Statistici:

Flag Counter

Question Pro

QuestionPro provides unparalleled insights and just launched enterprise features including Communities, Customer ExperienceWorkforce and Mobile.