Calendar

February 2024
M T W T F S S
« Feb    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  

Aboneaza-te!

Pentru a te abona la newsletter-ul nostru indraznet, introdu adresa ta de email mai jos. Un email de confirmare va fi trimis!

Ce s-a întâmplat în plenul Parlamentului European : decizii legate de CO2, achiziţiile publice, protecţia socială

21 Ianuarie 2014, Sursa : Euractiv.ro

 

 

In prima sesiune plenara din 2014, Parlamentul European a urat bun venit presedintiei elene a Consiliului UE. Deputatii europeni au aprobat noile reguli privind reducerea emisiilor de CO2 de la camionete, ameliorarea achizitiilor publice si protectia muncitorilor independenti. Comisia pentru afaceri economice si-a continuat ancheta privind rolul grupului Troika in timpul crizei.

Plenary session in a minute: January 2014 from EP Slideshow on Vimeo.

 

Consolidarea cresterii si crearea de locuri de munca, uniunea bancara UE si politica bazata pe solidaritate in domeniul imigratiei sunt principalele prioritati ale presedintiei elene a Consiliului UE, prezentate in plenul Parlamentului European de catre premierul Antonis Samaras.

 

Dalia Grybauskaite, presedinta Lituaniei, tara care a detinut presedintia UE in a doua jumatate a anului trecut, a vorbit eurodeputatilor de realizarile tarii sale la carma UE, printre care acordul privind cadrul financiar multianual si bugetul pe 2014 si progresul in domeniul uniunii bancare. Limita de emisii de CO2 pentru noile vehicule comerciale usoare comercializate in UE trebuie redusa pana in 2020 de la 203g/km in prezent la 147g/kg, conform unei propuneri legislative aprobate de Parlamentul European marti.

 

Deputatii au mai cerut stimularea tehnologiei de captare si stocare a bioxidului de carbon. Noile reguli UE privind licitatiile publice si contractele de concesionare, aprobate de Parlament miercuri, vor asigura o folosire mai buna a banilor contribuabililor. Aceste reguli vor facilita accesul la licitatii al firmelor mici si mijlocii si vor include prevederi mai stricte privind subcontractarea. In contextul schemei controversate a Maltei de acordare a cetateniei non-rezidentilor, deputatii europeni au spus ca cetatenia europeana nu trebuie sa fie niciodata de vanzare.

 

In doua rezolutii privind ameliorarea protectiei sociale, deputatii europeni au cerut resurse adecvate pentru autoritatile nationale de inspectare a muncii si ameliorarea protectiei muncitorilor independenti. Marti, Parlamentul European a votat in favoarea interzicerii majoritatii tipurilor de plastic periculoase si a eliminarii pungilor din plastic de unica folosinta pana in 2020.

 

Sursa: Parlamentul European

Question Pro

QuestionPro provides unparalleled insights and just launched enterprise features including Communities, Customer ExperienceWorkforce and Mobile.

Facebook

Procurement Paper

Statistici:

Flag Counter

Question Pro

QuestionPro provides unparalleled insights and just launched enterprise features including Communities, Customer ExperienceWorkforce and Mobile.