Calendar

April 2024
M T W T F S S
« Feb    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Aboneaza-te!

Pentru a te abona la newsletter-ul nostru indraznet, introdu adresa ta de email mai jos. Un email de confirmare va fi trimis!

Comunicat – lansarea secțiunii declarațiilor D.A./ D.I. – candidați alegeri parlamentare dec. 2012

Agenția Națională de Integritate a lansat pe pagina de Internet (www.integritate.eu) o secțiune distinctă, destinată declarațiilor de avere și de interese depuse în cadrul procesului electoral de către candidații la alegerile parlamentare din luna decembrie 2012.

Pentru a facilita accesul la informație, secțiunea beneficiază de câmpuri avansate de căutare, precum nume / prenume, județ și funcții alese (deputat, senator).

Portal A.N.I. (Ro)În anii electorali anteriori, practica a evidențiat o serie de nereguli, atât în procedura de completare a declarațiilor de avere în cadrul procesului electoral, cât și în cea de transmitere a acestora către Agenția Națională de Integritate. Astfel, Agenția a recepționat și gestionat un număr mare de declarații de avere și interese care nu conțineau unele informații relevante, cum ar fi : numele persoanei respective, funcția pentru care candidează, veniturile realizate, patrimoniul soțului / soției declarantului etc.

Portal A.N.I. (En)Potrivit prevederilor art. 3, alin. (4) din Legea nr. 176/2010 privind  integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnitătilor publice, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, precum şi pentru modificarea şi completarea altor acte normative, “Persoanele care candidează pentru funcţiile de […] deputat sau senator […] sunt obligate să îşi declare averea şi interesele“.

Totodată, conform prevederilor art. 3, alin. (5) din actul normativ sus-menționat, declarațiile de avere și interese se transmit către Agenția Națională de Integritate “în termen de cel mult 48 de ore de la depunere”.

Declarațiile de avere și interese se întocmesc potrivit modelelor prevăzute în Anexele nr. 1 şi 2 din Legea nr. 176/2010 (http://www.integritate.eu/home/descarca-formulare.aspx/) și se depun la Biroul Electoral Central sau, după caz, la biroul electoral de circumscripţie, odată cu declaraţia de acceptare a candidaturii, în două exemplare.

Conform art. 29, alin. (1) din Legea nr. 176/2010 privind  integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnitătilor publice, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, precum şi pentru modificarea şi completarea altor acte normative, ”nerespectarea termenului pentru depunerea declarațiilor de avere și a declarațiilor de interese ori nedeclararea cuantumului veniturilor realizare sau declararea acestora cu trimitere la alte înscrisuri constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 50 lei la 2.000 lei. Agenția poate declanșa din oficiu procedura de evaluare”.

Menționăm faptul că „Ghidul de completare a declaratiilor de avere și de interese” este publicat pe pagina de Internet a Agenției.

Precizăm faptul că, în termen de 48 de ore de la primire, Agenția va procesa și publica toate declarațiile de avere și de interese pe Portalul public al declarațiilor de avere și de interese, în secțiunea destinată alegerilor parlamentare 2012.
Potrivit prevederilor legale citate anterior, obligația transmiterii acestora către Agenție revine Biroului Electoral Central, respectiv birourilor electorale de circumscripție, eventualele întârzieri cauzate de nerespectarea termenului legal de transmitere nefiind imputabile Agenției Naționale de Integritate.

AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE, 02 noiembrie 2012

Question Pro

QuestionPro provides unparalleled insights and just launched enterprise features including Communities, Customer ExperienceWorkforce and Mobile.

Facebook

Procurement Paper

Statistici:

Flag Counter

Question Pro

QuestionPro provides unparalleled insights and just launched enterprise features including Communities, Customer ExperienceWorkforce and Mobile.