Calendar

June 2024
M T W T F S S
« Feb    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Aboneaza-te!

Pentru a te abona la newsletter-ul nostru indraznet, introdu adresa ta de email mai jos. Un email de confirmare va fi trimis!

A.N.R.M.A.P. dorește să aducă îmbunătățiri legislației din domeniul achizițiilor publice

Domnul Lucian Dan Vlădescu, președintele Autorității Naționale pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice, a participat, în data de 10 iulie 2012, la Conferința “Mediafax Talks about European Funds”, organizată de către agenția de presă Mediafax împreună cu Ministerul Afacerilor Europene.

În cadrul evenimentului, președintele A.N.R.M.A.P. a susținut că instituția va propune o serie de schimbări în legislația din domeniul achizițiilor publice.

Printre cele mai importante modificări aduse sunt : creșterea pragurilor în ceea ce privește achiziția directă (pragul actual este de 15.000 euro), eliminarea evaluării documentațiilor de atribuite din atribuțiile A.N.R.M.A.P.  în cazul procedurilor de atribuire care vizează furnizarea de produse și servicii sub pragul de 125.000 euro, și cele de lucrări cu o valoare sub 4.85 milioane euro, precum șimodificări în ceea ce privește verificarea documentațiilor de  atribuire la nivelul Autorității.

Toate aceste propuneri legislative vor fi discutate și agreate împreună cu reprezentanții Comisiei Europene pentru a fi aliniate la normele care reies din Directivele comunitare.

Totodată, președintele A.N.R.M.A.P. a adăugat că instituția pe care o conduce nu trebuie să mai emită puncte de vedere, atribuția principală fiind aceea de reglementare și nu de consultanță.

De asemenea, la conferinţă au mai luat cuvântul domnul Leonard Orban, Ministrul Afacerilor Europene, domnul Daniel Constantin, Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, reprezentanți ai mediului bancar, ai mediului de afaceri, ai firmelor de consultanță și ai firmelor de avocatură.

 

 

Departamentul de Comunicare şi Relaţii Publice

16 iulie 2012

Question Pro

QuestionPro provides unparalleled insights and just launched enterprise features including Communities, Customer ExperienceWorkforce and Mobile.

Facebook

Procurement Paper

Statistici:

Flag Counter

Question Pro

QuestionPro provides unparalleled insights and just launched enterprise features including Communities, Customer ExperienceWorkforce and Mobile.