Calendar

September 2021
M T W T F S S
« Aug    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Aboneaza-te!

Pentru a te abona la newsletter-ul nostru indraznet, introdu adresa ta de email mai jos. Un email de confirmare va fi trimis!

Noul permis de conducere european a intrat în vigoare

22 Ianuarie 2013
sursa : www.auto.ro

Noul permis european a intrat oficial in vigoare si va inlocui in timp cele peste 100 de modele din hartie sau plastic existente in prezent. Astfel,  toate noile permise de conducere eliberate in Uniunea Europeana vor arata avea un format standard, elemente de securitate mai eficiente si vor arata ca “un card de credit” din plastic. 

Incepand cu 19 ianuarie 2013, toate permisele nou eliberate pe teritoriul Uniunii Europene vor fi schimbate cu unele noi, ce se vor prezenta sub forma “unui card de credit” din plastic. Acestea vor avea un format european standard si elemente de siguranta mai bune. Treptat, vor inlocui cele peste 100 de modele actuale, utilizate de mai mult de 300 de milioane de soferi in UE.

Actiunea face parte dintr-un pachet mai amplu de masuri concepute pentru a imbunatati libera circulatie, a combate frauda si a oferi o mai buna siguranta rutiera pe intreg teritoriul UE.

Permisele existente nu sunt afectate, acestea urmand a fi inlocuite cu noul format in momentul reinnoirii lor sau cel tarziu pana in 2033. Permisul european de conducere poate fi adaptat astfel incat sa includa simboluri nationale. Decizia apartine fiecarui stat membru.

Noul permis de conducere dispune de mai multe elemente de securitate care au rolul de a-l face inviolabil, descurajand astfel falsificarea acestuia. In plus, va fi creat un sistem de schimb de date elecronice la nivel european, care va facilita schimbul de informatii intre administratiile nationale.

Potrivit noilor norme, permisele de conducere trebuie reinnoite, pentru conducatorii de automobile si motociclete, o data la 10-15 ani, in functie de statele membre. Conducatorii de autobuze si de camioane voi fi nevoiti sa-si reinnoiasca permisul din cinci in cinci ani si sa efectueze un control medical pentru reinnoirea acestuia.

Question Pro

QuestionPro provides unparalleled insights and just launched enterprise features including Communities, Customer ExperienceWorkforce and Mobile.

Facebook

Procurement Paper

Statistici:

Flag Counter

Question Pro

QuestionPro provides unparalleled insights and just launched enterprise features including Communities, Customer ExperienceWorkforce and Mobile.