Calendar

September 2022
M T W T F S S
« Feb    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Aboneaza-te!

Pentru a te abona la newsletter-ul nostru indraznet, introdu adresa ta de email mai jos. Un email de confirmare va fi trimis!

NOI REGULI PRIVIND ATRIBUIREA ŞI MONITORIZAREA CONTRACTELOR DE ACHIZIŢIE PUBLICĂ DE CăTRE C.N.A.D.N.R.

09 Decembrie 2013, Sursa : Vass Lawyers

 

 

In M.Of. nr. 715 si nr. 715 bis din data de 20 noiembrie 2013 a fost publicat Ordinul ministrului delegat pentru proiecte de infrastructura de interes national si investitii straine nr. 460/2013 pentru aprobarea Regulamentului de organizare si functionare privind procedurile de atribuire a contractelor de achizitie publica, a Regulamentului de organizare si functionare privind monitorizarea si executia contractelor de asistenta tehnica, servicii de consultanta si contracte de lucrari in baza Conditiilor generale de contract de constructie de lucrari de inginerie si cladiri proiectate de catre beneficiar (FIDIC Rosu – ed. 1999) si a Regulamentului de organizare si functionare privind monitorizarea si executia contractelor de asistenta tehnica, servicii de consultanta si contracte de lucrari in baza Conditiilor generale de contract de constructie-proiectare si echipamente (FIDIC Galben – ed. 1999).

Ordinul aproba urmatoarele acte, ce se vor constitui anexe la regulamentul de organizare si functionare al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania – S.A. (denumita in continuare„C.N.A.D.N.R.”) :

 • Regulamentul de organizare si functionare privind procedurile de atribuire a contractelor de achizitie publica;
 • Regulamentul de organizare si functionare privind monitorizarea si executia contractelor de asistenta tehnica, servicii de consultanta si contracte de lucrari in baza Conditiilor generale de contract de constructie de lucrari de inginerie si cladiri proiectate de catre beneficiar (FIDIC rosu – ed. 1999);
 • Regulamentul de organizare si functionare privind monitorizarea si executia contractelor de asistenta tehnica, servicii de consultanta si contracte de lucrari in baza Conditiilor generale de contract de constructie-proiectare si echipamente (FIDIC galben – ed. 1999).

Regulamentul de organizare si functionare privind procedurile de atribuire a contractelor de achizitie publica

Regulamentul prezinta etapele si documentele necesare pentru derularea procedurilor de atribuire a contractelor de achizitie publica in conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 34/2006 si H.G. nr. 925/2006, precum si etapele, activitatile si documentele necesare pentru organizarea si coordonarea procesului intocmirii si semnarii contractelor din cadrul C.N.A.D.N.R. si a actelor aditionale aferente, de catre serviciile de contractare/compartimentele de achizitii.

Totodata, Regulamentul stabileste metodologia de lucru si comunicare intre serviciile functionale ale directiilor de achizitii/compartimentelor interne specializate de achizitii – serviciile de licitatii – serviciile de contractare – compartimentele de pregatire contracte indiferent de sursa de finantare: buget de stat, Coeziune/IFI, FEDR/IFI, precum si comunicarea cu directiile/departamentele/serviciile/birourile implicate in elaborarea unei documentatii de atribuire si/sau direct sau indirect in achizitia publica propriu-zisa. De asemenea, Regulamentul stabileste metodologia de comunicare intre serviciile functionale ale directiilor de achizitii/compartimentelor interne specializate de achizitii si organismele de control ex-ante si ex-post al derularii procedurilor de atribuire a contractelor de achizitie publica cu sursa de finantare externa.

Scopul Regulamentului consta in transpunerea prevederilor legislative in vigoare in linii directoare pentru directiile/serviciile/compartimentele de achizitii din cadrul C.N.A.D.N.R., cat si pentru membrii comisiilor de evaluare, pentru derularea eficienta si corecta a procedurilor de atribuire a contractelor de achizitie publica, fiind completat de alte proceduri interne specifice.

In ceea ce priveste domeniul de aplicare, Regulamentul se va aplica tuturor procedurilor de atribuire pentru proiectele ce urmeaza a fi lansate de catre C.N.A.D.N.R., prin directiile de achizitii/compartimentele interne specializate de achizitii. Astfel, Regulamentul se va aplica pentru procedurile de atribuire a contractelor cu finantare de la bugetul de stat/fonduri externe ce urmeaza a fi lansate si ce urmeaza a fi semnate, si totodata celor aflate in curs de implementare (in cazul actelor aditionale).

Regulamentul stabileste, in principal, urmatoarele aspecte :

 • domeniul de aplicare si documentele de referinta/legislatia aplicabila;
 • pregatirea si derularea procedurii de atribuire a contractelor de achizitie publica, fixand  o serie de termene interne in ceea ce priveste: etapele premergatoare initierii unei proceduri de atribuire a unui contract de achizitie publica; etapa de verificare/solicitare de corectii cu privire la documentele primite de catre Directia de Achizitii; etapa de completare de  catre Directiile de Achizitii/compartimentele interne specializate de achizitii a documentatiei, in vederea demararii procedurii de atribuire a contractului de achizitie publica; etapele derularii procedurilor de atribuire a contractului de achizitie publica;
 • modificarea clauzelor contractuale prin acte aditionale aferente contractelor de achizitie publica.

Cu titlu de exemplu, Regulamentul prevede in mod expres faptul ca raspunsurile la clarificarile solicitate de autoritatea contractanta trebuie sa fie trimise numai in original, la sediul C.N.A.D.N.R. – Registratura, in vederea evitarii unor eventuale probleme, precum disfunctionalitati ale aparatelor de fax sau ale conexiunii la internet.

Regulamentul de organizare si functionare privind monitorizarea si executia contractelor de asistenta tehnica, servicii de consultanta si contracte de lucrari in baza FIDIC rosu

Regulamentul stabileste aspecte precum :

 • termene interne in ceea ce priveste contractele de executie lucrari, contractele de asistenta tehnica si contractele de supervizare executie lucrari;
 • activitati interne de implementare a contractelor de asistenta tehnica, contractelor de servicii si contractelor de lucrari;
 • activitati interne de implementare privind plata si rambursarea sau asigurarea fondurilor pentru contractele aflate in implementare.

Regulamentul de organizare si functionare privind monitorizarea si executia contractelor de asistenta tehnica, servicii de consultanta si contracte de lucrari in baza FIDIC galben

Regulamentul stabileste aspecte precum :

 • termene interne in ceea ce priveste contractele de executie lucrari, contractele de asistenta tehnica, contractele de supervizare executie lucrari;
 • activitati interne de implementare a contractelor de asistenta tehnica, contractelor de servicii si contractelor de lucrari.

Question Pro

QuestionPro provides unparalleled insights and just launched enterprise features including Communities, Customer ExperienceWorkforce and Mobile.

Facebook

Procurement Paper

Statistici:

Flag Counter

Question Pro

QuestionPro provides unparalleled insights and just launched enterprise features including Communities, Customer ExperienceWorkforce and Mobile.