Calendar

September 2022
M T W T F S S
« Feb    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Aboneaza-te!

Pentru a te abona la newsletter-ul nostru indraznet, introdu adresa ta de email mai jos. Un email de confirmare va fi trimis!

Legea Dialogului Social se poate modifica din nou

Până pe 15 septembrie va fi realizat un nou proiect de modificare a Legii Dialogului Social

Sursa: costelgilca.ro

Bogdan Hossu, preşedintele CNS “Cartel ALFA” a declarat joi, în urma discuţiilor purtate la sediul Fondului Monetar International (FMI) cu reprezentanţii FMI şi ai Comisiei Europene, că în cel mult o lună va fi disponibil un nou proiect de modificare a prevederilor Legii Dialogului Social.

 

Acesta a mai precizat că aprobarea documentului legislativ urmează să se realizeze sub forma de ordonanţă de urgenţă, deoarece activitatea Parlamentului este axată în această perioadă pe problemele legate de referendum, dar şi pe discuţiile privitoare la bugetul pe 2013.

“În conceperea noului proiect de lege vom pleca de la varianta propusă de Guvern, urmând ca până săptămâna viitoare să prezentăm propunerile noastre de amendamente de text. Documentul se va afla timp de cel mult o lună şi jumătate în dezbatere publică, varianta finală având ca scop îmbunătăţirea dialogului social – ceea ce va crea premisele pentru instalarea păcii sociale”, a afirmat domnul Bogdan Hossu.

La randul său, Dumitru Costin, preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS), a subliniat că întâlnirea de la sediul FMI s-a axat pe un schimb de informaţii de natură tehnică referitoare la Legea Dialogului Social.

“Legea 62/2011 a distrus de fapt dialogul social din ţara noastră. La ora actuală nu mai există nici măcar un contract de muncă la nivel sectorial, iar sute de mii de oameni muncesc pe un salariu minim pe economie care nu le acoperă cerinţele minime de supravieţuire. Totodată, reprezentanţii fondului au considerat nejustificat de mare pragul de 50 % + 1 din numărul de salariaţi, necesar la ora actuală pentru a participa la negocierile colective”, a spus domnul Dumitru Costin.

Domnia sa a mai considerat că discuţiile cu reprezentanţii FMI şi ai Comisiei Europene au beneficiat de “un debut bun”, sindicatele urmând să se întâlnească din nou vineri cu cele două organisme internaţionale pentru a discuta pe teme legate de locurile de muncă, inflaţie, politici salariale, şomaj şi elemente de privatizare.

Question Pro

QuestionPro provides unparalleled insights and just launched enterprise features including Communities, Customer ExperienceWorkforce and Mobile.

Facebook

Procurement Paper

Statistici:

Flag Counter

Question Pro

QuestionPro provides unparalleled insights and just launched enterprise features including Communities, Customer ExperienceWorkforce and Mobile.