Calendar

June 2024
M T W T F S S
« Feb    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Aboneaza-te!

Pentru a te abona la newsletter-ul nostru indraznet, introdu adresa ta de email mai jos. Un email de confirmare va fi trimis!

Pragul de cumpărare directă va fi de 30.000,00 euro

„Autoritatea contractantă achiziţionează direct produse, servicii sau lucrări, în măsura în care valoarea achiziţiei, estimată conform prevederilor secţiunii a 2-a a prezentului capitol, nu depăşeşte echivalentul în lei a 30.000 euro pentru fiecare achiziţie de produse, servicii ori lucrări. Achiziţia se realizează pe bază de document justificativ”, se arată în proiectul publicat de Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice.

Autoritatea contractantă are obligaţia de a transmite în portalul www.e-licitatie.ro, în cel mult 5 zile de la data realizării achiziţiei directe a cărei valori estimate conform prevederilor secţiunii a 2-a a prezentului capitol, depăşeşte echivalentul în lei a 3.000 euro, o notificare cu privire la achiziţia realizată.

Transmiterea notificării se va efectua în format electronic prin utilizarea aplicaţiei disponibile la adresa de Internet www.e-licitatie.ro. şi va cuprinde cel puţin următoarele informaţii :
a) Denumirea şi datele de identificare ale operatorului economic ;
b) Obiectul achiziţiei ;
c) Valoarea achiziţiei ;
d) Cantitatea achiziţionată.

Modificările sunt argumentate în document prin flexibilizarea şi transparentizarea procesului de atribuire a contractelor de achiziţie publică, având în vedere şi gradul scăzut de absorbţie a fondurilor europene.

O altă prevedere importantă din proiect se referă la faptul că autoritatea contractantă este obligată să asigure, la cerere, operatorilor economici implicaţi, acces la informaţiile din ofertele contracandidaţilor. Autorităţile cred că astfel ar creşte transparenţa în proceduri, eliminându-se practicile actuale, excesive, de ascundere a unor informaţii, sub pretextul confidenţialităţii lor.

De asemenea, s-au modificat şi pragurile contractelor pentru care este obligatorie publicarea unui anunţ de intenţie în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene :
a) valoarea estimată a contractului de furnizare sau de servicii care urmează să fie atribuit este egală ori mai mare decât echivalentul în lei a 130.000 euro ( 125.000 euro până în prezent)

b) valoarea estimată a contractului de furnizare ori de servicii care urmează să fie atribuit este egală sau mai mare decât echivalentul în lei a 400.000 euro (387.000 euro până în prezent)

 

Citeşte mai multe aici : http://www.anrmap.ro/comunicat/modificari-legislative-domeniul-achizi%C8%9Biilor-publice

Question Pro

QuestionPro provides unparalleled insights and just launched enterprise features including Communities, Customer ExperienceWorkforce and Mobile.

Facebook

Procurement Paper

Statistici:

Flag Counter

Question Pro

QuestionPro provides unparalleled insights and just launched enterprise features including Communities, Customer ExperienceWorkforce and Mobile.