Calendar

July 2024
M T W T F S S
« Feb    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Aboneaza-te!

Pentru a te abona la newsletter-ul nostru indraznet, introdu adresa ta de email mai jos. Un email de confirmare va fi trimis!

Noua Legislație în Domeniul Achizițiilor Publice din România

27.08.2015

Acte normative aflate în dezbatere publică (partea I)

2015-08-26 15.43.22 2015-08-26 15.43.34

La Întâlnirea convocată de către domnul Ministru Eugen Orlando Teodorovici, în sala 372 din cadrul Ministerului Finanțelor Publice, Sindicatul Național al Specialiștilor Experți în Achiziții Publice a fost reprezentat de către domnul Ovidiu Slimac, Președinte S.E.A.P.

Au fost dezbătute problematici ce țin de Strategia Națională inclusiv cea referitoare la Achizițiile Publice și la cele 4 (patru) acte normative ce vor înlocui, începând din Ianuarie 2016 (după cum este preconizat), Legislația  actuală din domeniu.

Această strategie ”reflectă ce vrea Româniaa în această direcție și anume în direcția legislativă”, a spus domnul Ministru Eugen Orlando Teodorovici.

Specificul întrunirii fiind cel al achizițiilor publice, au urmat prezentările făcute de către reprezentantul Ministerului Finanțelor Publie, de către domnul Dominic Dumitru – din cadrul U.C.V.A.P. și scurte intervenții ale domnului Bogdan Paul Dobrin – Director General al noii instituții înființate prin O.U.G. nr. 13 din 2015, publicat în M.O. nr. 362 din 26 mai 2015 – Agenția Națională pentru Achiziții Publice din România (A.N.A.P.). Dintre cei ce au luat cuvântul amintim, reprezentanți ai : Deloitte, Bursei de Mărfuri Române, Asociația O.N.G. din România, Ordinul Arhitecților din România, S.E.A.P., A.E.X.A.

Săptămâna viitoare toate propunerile asociațiilor profesionale, O.N.G., societății civile, firme de avocatură, sindicatului S.E.A.P. vor fi însumate și se va analiza oportunitatea inserării în cadrul celor 4 (patru) acte normative ce vor fi transmise, sub formă de proiect de lege,  spre Parlamentul României spre aprobare și promulgare. Aici se mai pot aduce amendamente care pot sau nu să fie tehnice și care pot sau nu a avea legătură cu legislația în domeniul achizițiilor publice.

Pe această cale Sindicatul Național S.E.A.P. pune la dispoziția celor interesați în a-și exprima un punct de vedere competent în legătură cu cele de mai sus (modificare legislației în materia achizițiilor publice) adresa de e-mail : office@sn-seap.ro, în vederea cumulării tuturor acestor puncte de vedere și a transmiterii lor, centralizat, către Ministerul Finanțelor Publice, A.N.A.P.

Modificările propuse până la acestă dată se pot afla urmând legătura următoare : http://www.anrmap.ro/ro/web/public/transparenta-decizionala

 

Question Pro

QuestionPro provides unparalleled insights and just launched enterprise features including Communities, Customer ExperienceWorkforce and Mobile.

Facebook

Procurement Paper

Statistici:

Flag Counter

Question Pro

QuestionPro provides unparalleled insights and just launched enterprise features including Communities, Customer ExperienceWorkforce and Mobile.