Calendar

April 2024
M T W T F S S
« Feb    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Aboneaza-te!

Pentru a te abona la newsletter-ul nostru indraznet, introdu adresa ta de email mai jos. Un email de confirmare va fi trimis!

Implementarea portalului N-Lex

Comunicat de presă privind începerea proiectului

„Implementarea portalului N-Lex”, cofinanţat din

Fondul Social European, prin Programul Operaţional

„Dezvoltarea Capacităţii Administrative”

 

Ministerul Justitiei emite acest comunicat de presa pentru a anunta inceperea proiectului „Implementarea portalului N-Lex”.

Proiectul este cofinantat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative 2007-2013, codul SMIS al proiectului fiind 32913.

Valoarea totala eligibila a proiectului (fara TVA) este de 16.632.850 lei, din care :

· 14.137.922,50 lei – valoare eligibila nerambursabila din Fondul Social European ;
·  2.494.927,50 lei – cofinantarea eligibila a beneficiarului

Obiectivul general al proiectului il reprezinta imbunatatirea calitatii si eficientei serviciilor furnizate catre cetateni si alinierea la standardele europene.

Scopul proiectului consta in dezvoltarea unei aplicatii electronice de legislatie ce va permite accesul in forma gratuita al cetatenilor si al altor entitati la o baza de date legislativa nationala, precum si interconectarea aplicatiei electronice de legislatie (a bazei de date legislative) cu portalul european de legislatie N-Lex.

Grupul tinta al proiectului este format din personalul din cadrul Ministerului Justitiei, al institutiilor subordonate acestuia, precum si al tuturor celorlalte institutii existente in administratia publica centrala si locala. De asemenea, de rezultatele proiectului vor beneficia toate persoanele fizice si juridice interesate, cu acces la internet, iar prin conectarea bazei de date legislative cu portalul N-Lex aceasta va putea fi accesata la nivelul intregului spatiu comunitar.

Principalele activitati ale proiectului sunt: contractarea serviciilor de consultanta pentru implementarea activitatilor proiectului; dezvoltarea unei aplicatii electronice care sa permita accesul neingradit la baza nationala legislativa si interconectarea acesteia cu portalul european de legislatie N-Lex; achizitionarea unei baze de date nationale legislative care sa cuprinda fisa actelor normative si forma actualizata a actelor normative; achizitionarea echipamentelor hardware si a licentelor necesare; formarea profesionala a personalului de specialitate IT din cadrul Ministerului Justitiei cu privire la intretinerea in functiune a noului sistem informatic.

Proiectul se desfasoara pe o perioada de 24 de luni. Locul de desfasurare al proiectului: Bucuresti.
Prin implementarea proiectului se vor obtine urmatoarele rezultate: va fi dezvoltata o aplicatie electronica ce va permite accesul in forma gratuita al cetatenilor si al altor entitati la baza de date legislativa nationala; aplicatia electronica de legislatie va fi interconectata cu portalul european de legislatie N-Lex; personalul de specialitate IT din cadrul Ministerului Justitiei va fi instruit cu privire la administrarea tehnica a viitorului sistem informatic.

Persoane de contact: dl. Alexandru NITA sau dna. Mirela TOMA, personal de specialitate juridica asimilat procurorilor si judecatorilor, Serviciul Programe Europene, Ministerul Justitiei; e-mail: alexandru.nita@just.ro; mirela.toma@just.ro; fax: 0372 041 161.

Data aparitiei: 01 Noiembrie 2012

Question Pro

QuestionPro provides unparalleled insights and just launched enterprise features including Communities, Customer ExperienceWorkforce and Mobile.

Facebook

Procurement Paper

Statistici:

Flag Counter

Question Pro

QuestionPro provides unparalleled insights and just launched enterprise features including Communities, Customer ExperienceWorkforce and Mobile.