Calendar

July 2024
M T W T F S S
« Feb    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Aboneaza-te!

Pentru a te abona la newsletter-ul nostru indraznet, introdu adresa ta de email mai jos. Un email de confirmare va fi trimis!

Modificări legislative privind organizarea și funcționarea Autorității Naționale pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice

În cadrul ședinței Guvernului României, din data de 25 iulie 2012, a fost adoptată Hotărârea de Guvern privitoare la modificarea H.G. nr. 525/2007 privind organizarea și funcționarea Autorității Naționale pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice.

Hotărârea de Guvern a fost adoptată la propunerea A.N.R.M.A.P. și va fi publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, urmând a intra în vigoare la 15 zile de la data publicării.

Cea mai importantă modificare vizează abrogarea prevederilor cuprinse la art. 2, alin. (1), lit. k), din H.G. nr. 525/2007, referitor la elaborarea de către A.N.R.M.A.P. a unui punct de vedere la solicitările de clarificare pe care autorităţile contractante/potenţialii ofertanţi/autorităţile de management le transmit cu privire la modul de interpretare a prevederilor legislaţiei în domeniul achiziţiilor publice.

Odată cu intrarea în vigoare a acestui act normativ, A.N.R.M.A.P. își propune ca autoritățile contractante să dea dovadă de mai multă responsabilitate pe parcursul procedurilor de achiziție publică.

De asemenea, pe lângă creșterea gradului de responsabilitate a autorităților contractante, A.N.R.M.A.P. vrea să elimine abordarea neunitară a dispozițiilor legale care reglementează domeniul achizițiilor publice și să dea un semnal autorităților contractante și operatorilor economici în vederea conlucrării acestora cu experți și consultanți în domeniul achizițiilor publice.

 

 

Departamentul de Comunicare şi Relaţii Publice

26 iulie 2012  

Question Pro

QuestionPro provides unparalleled insights and just launched enterprise features including Communities, Customer ExperienceWorkforce and Mobile.

Facebook

Procurement Paper

Statistici:

Flag Counter

Question Pro

QuestionPro provides unparalleled insights and just launched enterprise features including Communities, Customer ExperienceWorkforce and Mobile.