Calendar

September 2022
M T W T F S S
« Feb    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Aboneaza-te!

Pentru a te abona la newsletter-ul nostru indraznet, introdu adresa ta de email mai jos. Un email de confirmare va fi trimis!

Înfiinţare şi Adeziune

Pentru adeziune va rugam sa descarcati acest formular si sa-l completati

 

 

PROCEDURA DE ÎNFIINŢARE A UNUI SINDICAT

 Date Generale

 

Sindicatul este o organizatie ce se constituie in scopul apararii drepturilor prevazute in legislatia nationala, in pactele, tratatele si conventiile internationale la care Romania este parte, precum si in contractele colective de munca, si promovarii intereselor profesionale, economice, sociale, culturale si sportive ale membrilor acestora.

Numarul minim de persoane ce se pot constitui intr-un sindicat este de 15 membri, din aceeasi ramura sau profesiune, indiferent daca isi desfasoara activitatea la angajatori diferiti.

 

Acte necesare

 

Pentru infiintarea unui sindicat va sunt necesare urmatoarele:

  • Copie CI membri fondatori (minim 15)
  • Copie Contract spatiu pentru sediul Sindicatului
  • Indicatia locatiei pentru sediul sindicatului
  • O varianta pentru denumirea sindicatului

Termenul pentru constituirea unui sindicat este de 45 zile lucratoare – moment in care acesta va fi pe deplin functionala. Obtinerea hotararii judecatoresti privind dispunerea inscrierii in Registrul special se face in 21 de zile, insa, datorita procedurilor ce trebuie indeplinite pentru ca aceasta hotarare sa ramana definitiva, termenul ajunge la 45 (de zile lucratoare).

 

Question Pro

QuestionPro provides unparalleled insights and just launched enterprise features including Communities, Customer ExperienceWorkforce and Mobile.

Facebook

Procurement Paper

Statistici:

Flag Counter

Question Pro

QuestionPro provides unparalleled insights and just launched enterprise features including Communities, Customer ExperienceWorkforce and Mobile.