Calendar
August 2019
M T W T F S S
« Jul    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
Aboneaza-te!

Pentru a te abona la newsletter-ul nostru indraznet, introdu adresa ta de email mai jos. Un email de confirmare va fi trimis!

Achizițiile publice în domeniul inovării

Achizițiile publice în și pentru Europa

21 Februarie 2019

 

În perioadele de schimbare fundamentală pentru UE și a unei dezbateri reînnoite cu privire la direcția viitoare, este clar că europenii merită și cer din ce în ce mai mult o UE care oferă o concretă rezultate. Acțiunile întreprinse la nivelul UE ar trebui să se traducă în creșterea economică și competitivitate, sustenabilitate, solidaritate și securitate. După cum se precizează în Planul de investiții pentru Europa[1], stimularea investițiilor este esențială pentru obținerea unor astfel de rezultate prin deblocarea creării mai multor locuri de muncă și creșterea durabilă a pieței unice.

O parte substanțială a investițiilor publice în economia noastră este cheltuită prin achiziții publice, reprezentând aproximativ 14% din PIB-ul RO, făcându-l un element fundamental al sistemului de investiții. Autoritățile publice pot folosi această manevră într-o manieră mai strategică, pentru a obține plus valoare pentru fiecare ban publi cheltuite și pentru a contribui la o economie mai inovatoare, sustenabilă[2], o economie incluzivă și competitivă.

 

În plus, îmbunătățirea achizițiilor face parte din o piață unică mai puternică.

Prezenta prezintă o strategie de achiziții publice care stabilește politica globală cadru și definește priorități clare pentru îmbunătățirea achizițiilor în practică și a sprijinului investițiile în cadrul UE.

Trei inițiative concrete sunt prezentate împreună cu această strategie. Comisia Europeană prezintă o comunicare privind un mecanism pentru proiecte de infrastructură de dimensiuni mari să ofere claritate și orientări autorităților publice în domeniul achizițiilor publice. De asemenea, propune o Recomandare de a profesionaliza cumpărătorii publici, deoarece o forță de muncă abilă este esențială pentru o punere în aplicare eficientă. În paralel, sunt luate în considerare achizițiile publice de inovare, pentru a sprijini progresul noilor soluții durabile pentru societatea noastră.

 

— — —

[1] Comunicarea Comisiei către Parlamentul European, Consiliu, Banca Centrală Europeană, Comitetul Economic și Social European, Comitetul Regiunilor și Banca Europeană de Investiții: Un plan de investiții pentru Europa (COM / 2014/0903).

[2] Integrarea eficientă a resurselor și a resurselor – energetice prin considerente economice

 

Articolul integral se poate citi AICI : Achizițiile publice în și pentru Europa

Question Pro
QuestionPro provides unparalleled insights and just launched enterprise features including Communities, Customer ExperienceWorkforce and Mobile.
Facebook
Procurement Paper
Statistici:
Flag Counter
Question Pro
QuestionPro provides unparalleled insights and just launched enterprise features including Communities, Customer ExperienceWorkforce and Mobile.