Calendar
February 2024
M T W T F S S
« Feb    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  
Aboneaza-te!

Pentru a te abona la newsletter-ul nostru indraznet, introdu adresa ta de email mai jos. Un email de confirmare va fi trimis!

Acordul de Retragere a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord din Uniunea Europeană

6 Februarie 2020, Sursa: Agenția Națională pentru Achiziții Publice (A.N.A.P.)

Notificare ANAP cu privire la Acordul Brexit

Vă informăm că Acordul de Retragere a Regatului Unit al Marii și Irlandei de Nord din Uniunea Europeană și din Comunitatea Europeană a Energiei Atomice a intrat în vigoare sâmbătă, 1 februarie 2020 și poate fi accesat la link-ul: ACORD privind retragerea Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord din Uniunea Europeană și din Comunitatea Europeană a Energiei Atomice

Subliniem faptul că, în perioada 1 februarie-31 decembrie 2020, Acordul prevede o perioadă de tranziție (așa cum este definită la art. 126 – art. 132).

De asemenea, precizăm că modul de aplicare a prevederilor Directivelor și al Regulamentelor in materia achiziţiilor publice, precum și al Acordului pentru achiziţii publice (GPA) de către autoritățile/entitățile contractante din statele membre ale Uniunii Europene sau din Regatul Unit, precum și modul în care vor fi trataţi operatorii economici din Regatul Unit care participă la procedurile de achiziţii publice din Uniunea Europeană, inclusiv cele din România, se va realiza în conformitate cu prevederile Titlului VIII – PROCEDURI DE ACHIZIȚII PUBLICE ȘI PROCEDURI SIMILARE AFLATE ÎN DESFĂȘURARE, articolele 75-78 din Acordul de retragere.

Vă facem cunoscut că, în cazul în care, la nivel național, vor exista neclarități din partea autorităților/entităților contractante sau operatorilor economici cu privire la aplicarea prevederilor Acordului de Retragere în domeniul achizițiilor publice, acestea se vor trimite către Agenția Națională pentru Achiziții Publice la adresa: http://anap.gov.ro/web/?s=help+desk.

Question Pro
QuestionPro provides unparalleled insights and just launched enterprise features including Communities, Customer ExperienceWorkforce and Mobile.
Facebook
Procurement Paper
Statistici:
Flag Counter
Question Pro
QuestionPro provides unparalleled insights and just launched enterprise features including Communities, Customer ExperienceWorkforce and Mobile.