Calendar
January 2021
M T W T F S S
« Dec    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Aboneaza-te!

Pentru a te abona la newsletter-ul nostru indraznet, introdu adresa ta de email mai jos. Un email de confirmare va fi trimis!

ANAP a publicat astăzi Ordinul președintelui cu privire la modul de formulare a cerințelor de calificare și a specificațiilor tehnice aferente achiziției de măști de protecție

În contextul actual în care utilizarea măștilor de protecție reprezintă nu doar o măsură de siguranță împotriva răspândirii COVID-19, dar și o obligație legală, și pentru a depăși perioada dificilă pe care o traversăm din punct de vedere medical, ANAP a considerat necesară instituirea unei practici unitare care să asigure integritatea procesului de achiziție al măștilor de protecție.

4 Decembrie 2020, Sursa: Agenția Națională pentru Achiziții Publice (A.N.A.P.)

ANAP a realizat o cercetare aprofundate a legislaţiei cu impact asupra pieţei distribuţiei de măști și a purtat un dialog activ cu Ministerul Sănătății, Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România și Asociația de Standardizare din România (ASRO), rezultatul acestor acțiuni fiind elaborarea unui model pe baza căruia autoritatea  contractantă va întocmi fiecare documentație de atribuire.

Scopul demersului ANAP este de a sprijini autoritățile contractante prin punerea la dispoziție a unui material care include informații precum: instrucțiuni pentru ofertanți/candidați, detalii referitoare la formalitățile ce trebuie îndeplinite în legătură cu procedura de atribuire în cauză, modul în care operatorii economici trebuie să structureze informațiile care urmează a fi prezentate pentru a răspunde cerințelor din anunțul de participare/de participare simplificat, privind garanțiile solicitate, modul în care trebuie întocmite și structurate propunerea tehnică și cea financiară.

 

De asemenea, documentul cuprinde exemple concrete privind structura și conținutul unei documentații de atribuire a acordului-cadru/contractului de achiziție publică/sectorială având ca obiect măștile de protecție.

Ca urmare a discuţiilor din spaţiul public, am decis elaborarea unei documentații standard de atribuire care să înlesnească considerabil achiziția de măști de protecție, atât de necesară pentru vremurile actuale. Aș vrea să atenționez autoritățile contractante că rămân în continuare responsabile pentru conformitatea produselor achiziționate și recepționate, și tocmai de aceea recomand respectarea cu strictețe a normelor în materie.”, a declarat președintele ANAP, Eugen Cojoacă.

 

Ordinului pentru aprobarea conținutului, modalității de completare și modului de utilizare a documentelor standard  INSTRUCȚIUNI către OFERTANȚI și CAIET de SARCINI la atribuirea acordului-cadru/contractului de achiziție publică/sectorială având ca obiect MĂȘTI DE PROTECȚIE poate fi consultat AICI

*Precizăm că Ordinul va fi publicat și în Monitorul Oficial.

 

Biroul de Presă

4 decembrie 2020

Question Pro
QuestionPro provides unparalleled insights and just launched enterprise features including Communities, Customer ExperienceWorkforce and Mobile.
Facebook
Procurement Paper
Statistici:
Flag Counter
Question Pro
QuestionPro provides unparalleled insights and just launched enterprise features including Communities, Customer ExperienceWorkforce and Mobile.