Calendar
July 2018
M T W T F S S
« Jun    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Aboneaza-te!

Pentru a te abona la newsletter-ul nostru indraznet, introdu adresa ta de email mai jos. Un email de confirmare va fi trimis!

De anul viitor procedurile de achiziţii vor fi efectuate centralizat

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a anunţat, la Deva, că începând de anul viitor toate procedurile de achiziţii pe medicamente, dezinfectanţi şi servicii ale spitalelor din ţară vor fi derulate la nivel central, prin ministerul pe care îl conduce.

Sursa : Global Manager, http://www.globalmanager.ro/

Domnia sa a arătat că a transmis deja adrese direcţiilor de sănătate publică şi spitalelor din ţară în care acestea sunt informate despre noul mod de lucru, scopul principal al achiziţiei centralizate fiind acela de a contracta medicamente şi servicii la un preţ cât mai mic.

“Toate procedurile de achiziţie pe medicamente, pe dezinfectanţi, pe servicii vor fi făcute centralizat de către Ministerul Sănătăţii şi am solicitat spitalelor, în situaţia în care îşi încheie contracte, din acest moment, pe absolut orice serviciu, să aibă clauză suspensivă pentru ca în momentul în care ministerul încheie procedurile de achiziţie să poată beneficia de preţurile pe care vom obţine noi”, a declarat ministrul Sănătăţii.

 

El a arătat că au fost încheiate deja procedurile pentru mai multe categorii de antibiotice şi medicamente folosite în tratamentul bolnavilor de cancer. “Am încheiat deja procedura pentru 20 de denumiri comune internaţionale pe antibiotice şi suntem în faza de semnare a documentelor, este încheiată procedura şi pentru 20 de molecule pe oncologie. Le luăm treptat, luăm cele mai mari consumatoare de resurse ale spitalelor. Ne dorim ca prin aceste proceduri naţionale să obţinem economii importante, pe de o parte, iar pe de altă parte vom da posibilitatea spitalelor mici, care cumpără cantităţi mici de medicamente şi care nu au nevoie de atât de multe servicii, să beneficieze de aceste servicii şi de medicamente la acelaşi preţ pe care îl au spitalele mari, crescând astfel posibilitatea de a se încadra în buget şi de a avea mai multe medicamente, de a acorda îngrijiri mult mai bune pacienţilor. Este un deziderat pe care îl avem şi pe care îl vom face în anul următor”, a spus Florian Bodog. AGERPRES

 

Un prim “ex-ante” comentariu despre : centralizare vs descentralizare – il puteti afla aici.

Question Pro
QuestionPro provides unparalleled insights and just launched enterprise features including Communities, Customer ExperienceWorkforce and Mobile.
Facebook
Procurement Paper
Statistici:
Flag Counter
Question Pro
QuestionPro provides unparalleled insights and just launched enterprise features including Communities, Customer ExperienceWorkforce and Mobile.