Calendar
July 2018
M T W T F S S
« Jun    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Aboneaza-te!

Pentru a te abona la newsletter-ul nostru indraznet, introdu adresa ta de email mai jos. Un email de confirmare va fi trimis!

Licitaţia pentru salubrizarea municipiului Suceava a fost suspendată după contestaţia unei firme reprezentată de fostul şef ANRMAP

Procedura de licitaţie iniţiată de Primăria Suceava pentru salubrizarea menajeră din municipiu a fost blocată, după contestaţia unei firme din Buzău reprezentată de deputatul PNL Cristina Trăilă, în calitate de avocat, a declarat primarul Ion Lungu.

Sursa : Administratie.ro, http://www.administratie.ro/

Potrivit lui Lungu, licitaţia a fost blocată chiar înainte de a avea loc, după ce Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a admis suspendarea procedurilor în urma contestaţiei depuse de RER Ecologic Service Buzău SA.

Noi încă nu am primit oficial, dar este dată decizie de suspendare a licitaţiei de salubrizare de la Suceava, care trebuia să aibă loc de la 1 noiembrie. Aşteptăm să primim oficial decizia, avem termen de cinci zile la dispoziţie să răspundem la observaţiile de acolo. În măsura în care se va anula licitaţia, vom ataca noi în instanţă, la Curtea de Apel. Nu se poate să o luăm de la capăt, să ne mai luptăm iar vreo jumătate de an prin Consiliul Local, apoi altă jumătate de an la ANRMAP şi la licitaţie iar să o conteste cineva. (…) Marile firme de salubrizare lucrează cu cabinete de avocatură, ca şi în acest caz, unde avocatul care a făcut contestaţia este Cristina Trăilă, nimeni alta decât fostul şef al ANRMAP, care cunoaşte toate virgulele pe acolo, de a găsit nişte virgule şi prin documentaţia noastră“, a spus Lungu.

Edilul a arătat că încă nu a avut loc licitaţia şi sunt deja foarte multe clarificări cerute la care au fost transmise răspunsuri, dar a fost înregistrată şi notificarea prealabilă făcută de RER Ecologic Buzău SA în care se propun schimbări în caietul de sarcini aprobat şi avizat de ANRMAP.

El a mai afirmat că Primăria Suceava a respins notificarea ca tardivă, nefiind depusă în termen. “Sunt şanse reale ca această licitaţie importantă să aibă loc la 1 noiembrie”, a spus Lungu.

În opinia primarului, prin noua abordare a problematicii deşeurilor menajere se poate vorbi de un “punct de cotitură” în domeniu. “E un punct de cotitură în ceea ce priveşte modalitatea de gestionare a deşeurilor cu platforme îngropate sau semiîngropate şi puncte de colectare de deşeuri reciclabile”, a mai spusprimarul.

Consiliul Local Suceava a aprobat, luna trecută, reluarea licitaţiei pentru desemnarea operatorului de salubrizare menajeră pentru următorii 12 ani, valoarea contractului fiind de 83,829 de milioane de lei. AGERPRES

Question Pro
QuestionPro provides unparalleled insights and just launched enterprise features including Communities, Customer ExperienceWorkforce and Mobile.
Facebook
Procurement Paper
Statistici:
Flag Counter
Question Pro
QuestionPro provides unparalleled insights and just launched enterprise features including Communities, Customer ExperienceWorkforce and Mobile.