Ministrul pentru fonduri europene: Achizitiile publice sub 13.000 de lei vor putea fi facute fara SEAP

Ministrul delegat pentru fonduri europene, Marius Nica, a declarat ca vor exista modificari legislative importante, referitoare la achizitiile publice sub 13.000 lei, in sensul ca acestea nu mai trebuie sa fie realizate in mod obligatoriu prin Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP).

Sursa : Info Institutii, http://www.infoinstitutii.ro, Autor: Cristian Tanase

Conform unor declaratii a lui Nica, Guvernul doreste ca aceasta modificare sa favorizeze institutiile publice, in sensul ca, in acest mod, cheltuielile de intretinere a institutiilor publice sa poata fi realizate fara licitatie prin SEAP:

 

“La nivelul Guvernului se intentioneaza modificarea legislatiei achizitiilor publice cu respectarea prevederilor din regulament si din directiva. Pana la sfarsitul anului aceste modificari intentionam sa le realizam, actele normative sunt deja pe circuit. Am obligat toti primarii ca atunci cand vor sa schimbe un bec, sa repare un calorifer intr-o scoala, investitii minime, sa mearga in SEAP. Procedura este dificila si de multe ori interventia este necesara imediat si aici va exista un prag pana la care nu ii vom mai obliga sa faca acest lucru, nu ii vom mai chinui cu aceasta procedura”, a declarat Nica, in cadrul unei conferinte la Botosani.

 

Ministrul a mai adaugat ca se are in vedere si simplificarea procedurilor in ceea ce priveste obtinerea avizelor din partea Unitatii pentru Coordonarea si Verificarea Achizitiilor Publice (UCVAP):

 

“Vrem sa simplificam procedura privind activitatea UCVAP, acolo unde, datorita personalului insuficient, multi dintre primarii prezenti aici, la o procedura de achizitie publica asteptau saptamani intregi sau poate chiar luni prezenta acestor observatori. Nu inseamna ca nu vom mai exista aceste verificari, dar nu vor mai fi prezenti la orice etapa a procesului”, a concluzionat Nica, potrivit Agerpres.

 
In momentul de fata, achizitiile publice directe se pot realiza numai in conditiile si cu respectarea dispozitiilor Legii 98/2016 si ale HG 395/2016.

Articolul integral.

 

Question Pro
QuestionPro provides unparalleled insights and just launched enterprise features including Communities, Customer ExperienceWorkforce and Mobile.
Facebook
Procurement Paper
Statistici:
Flag Counter
Question Pro
QuestionPro provides unparalleled insights and just launched enterprise features including Communities, Customer ExperienceWorkforce and Mobile.