Calendar
September 2020
M T W T F S S
« Aug    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
Aboneaza-te!

Pentru a te abona la newsletter-ul nostru indraznet, introdu adresa ta de email mai jos. Un email de confirmare va fi trimis!

Modificări la modalitatea de stabilire a valorii estimate a achiziției

Ministerul Fondurilor Europene a lansat astăzi, 25 mai, în consultare publică, un proiect de Hotărâre de Guvern pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul achizițiilor publice și al achizițiilor sectoriale.

25 Mai 2020, Autor: Antonia Anton, Sursa: Ministerul Fondurilor Europene (M.F.E.), Fonduri-Structurale.ro

 

Documentul vizează, în principal, următoarele:

  • determinarea valorii estimate a achiziției prin cumularea valorii estimate a serviciilor de proiectare tehnică și asistență din partea proiectantului cu valoarea estimată a lucrărilor aferente unui obiectiv de investiții – în situația în care acestea fac obiectul aceluiași contract de achiziție publică de lucrări;

 

 

  • determinarea valorii estimate a achiziției prin raportare la fiecare tip de contract în parte (servicii / lucrări), în cazul în care autoritatea/entitatea contractantă atribuie contracte diferite – servicii de proiectare tehnică şi asistenţă din partea proiectantului, respectiv execuție lucrări pentru realizarea aceluiași obiectiv de investiții.

Modificarea actelor normative este propusă conform notei de fundamentare ca urmare a constatării  „unei tendințe de întârziere în procesul de achiziție, generată de aplicarea unor proceduri de achiziție complexe în raport cu valoarea estimată a serviciilor de proiectare. Aplicarea procedurilor a condus la întârzieri în achiziția serviciilor de proiectare, care s-au reflectat ulterior și prin întârzierea execuției”.

Prin modificarea prevederilor actelor normative, autoritățile/entitățile contractante care decid să atribuie serviciile de proiectare aferente unui obiectiv de investiții separat de execuția lucrărilor pentru același obiectiv de investiții nu vor mai stabili valoarea estimată a achiziției prin cumularea valorilor estimate ale celor două tipuri diferite de contracte, alegând procedura de atribuire a fiecărui contract individual în funcție de valoarea estimată a serviciilor sau a lucrărilor care fac obiectul respectivului contract.

Documentul este lansat în consultare publică pe o perioadă de 10 zile de la publicarea acestuia, respectiv 25 mai 2020.

Propunerile și observațiile pot fi transmise la adresa de e-mail: acte.normative@fonduri-ue.ro (ori office@sn-seap.ro) sau prin formularul online disponibil pe site-ul MFE.

 

Documente:

Proiect de Hotărâre de Guvern pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul achizițiilor publice și al achizițiilor sectoriale.zip

Question Pro
QuestionPro provides unparalleled insights and just launched enterprise features including Communities, Customer ExperienceWorkforce and Mobile.
Facebook
Procurement Paper
Statistici:
Flag Counter
Question Pro
QuestionPro provides unparalleled insights and just launched enterprise features including Communities, Customer ExperienceWorkforce and Mobile.