Calendar
October 2019
M T W T F S S
« Aug    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Aboneaza-te!

Pentru a te abona la newsletter-ul nostru indraznet, introdu adresa ta de email mai jos. Un email de confirmare va fi trimis!

Noi instrumente de lucru ANAP utilizate în activitatea de control ex-ante

Pentru a sprijini autoritățile contractante în procesul de achiziție, respectiv în elaborarea strategiei de contractare, a documentațiilor de atribuire, precum și în procesul de evaluare a ofertelor, Agenția Națională pentru Achiziții Publice pune la dispoziția tuturor celor interesați instrumente de lucru utilizate în activitatea de control ex-ante

 

11 octombrie 2018, Sursa : ANAP

 

Instrumentele de lucru

  • – Notificare cu privire la utilizarea acordului–cadru – instrument de lucru ce clarifică aspectele referitoare la scopul, oportunitatea și contextul care justifică o utilizare adecvată a acestui instrument specific atribuirii contractelor;
  • – Notificare cu privire la aspectele care trebuie avute în vedere în situația utilizării graficului de execuție drept cerință aferentă modului de întocmire a propunerii tehnice pentru contractele de lucrări instrument de lucru ce oferă informații necesare cu privire la condițiile în care se poate formula cerința în documentația de atribuire cu privire la prezentarea graficului de implementare a contractului, alături de aspectele ce trebuie avute în vedere de comisia de evaluare la stabilirea conformității propunerii tehnice și acordarea punctajului tehnic, în cazul în care sunt utilizați factori de evaluare care urmăresc departajarea ofertelor în funcție de modul în care este planificată execuția/realizarea contractului). Raționamentele prezentate se aplică și în cazul contractelor de servicii care au ca obiect prestații intelectuale și pentru care au fost stabiliți factori de evaluare de tipul celor exemplificați prin Instrucțiunea ANAP nr. 1/2017.

Așa cum declaram acum câteva luni, când s-a trecut la noua modalitatea de derulare a procesului de verificare a documentațiilor de atribuire care implică și verificarea aspectelor de calitate și regularitate, ANAP are în vedere elaborarea mai multor instrumente de lucru menite să ușureze munca celor care derulează proceduri de achiziții publice. Deja am publicat două liste de verificare utilizate de către verificatorii ANAP, este vorba de cea pentru contractele de execuție lucrări și pentru cea de servicii intelectuale. Iar acum ANAP pune la dispoziția celor interesați un ghid cu privire la utilizarea acordului–cadru și o notificare cu privire la aspectele care trebuie avute în vedere în situația utilizării graficului de execuție.

În acest context, recomand tuturor reprezentanților autorităților contractante să utilizeze în continuare, acolo unde este posibil, documentațiile standard puse la dispoziție de ANAP pe site-ul www.achizitiipublice.gov.ro.a declarat președintele Agenției, dl. Bogdan Pușcaș.

Cele două notificări menționate mai sus pot fi consultate pe site-ul ANAP la secțiunea Documente Utile/Notificări sau accesând următoarele link-uri:

 

 

Biroul de Presă ANAP

10 Octombrie 2018

Question Pro
QuestionPro provides unparalleled insights and just launched enterprise features including Communities, Customer ExperienceWorkforce and Mobile.
Facebook
Procurement Paper
Statistici:
Flag Counter
Question Pro
QuestionPro provides unparalleled insights and just launched enterprise features including Communities, Customer ExperienceWorkforce and Mobile.