Calendar
June 2019
M T W T F S S
« May    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Aboneaza-te!

Pentru a te abona la newsletter-ul nostru indraznet, introdu adresa ta de email mai jos. Un email de confirmare va fi trimis!

Oferta programelor de formare specializată și de perfecționare – I.N.A.

Institutul Național de Administrație (INA) a organizat miercuri, 13 martie 2019, conferința de prezentare a Ofertei programelor de formare specializată și de perfecționare pe care le va organiza în anul 2019.

18 Martie 2019, Sursa : INA, http://ina.gov.ro

 

 

Evenimentul a avut loc la sediul INA și a reunit reprezentanți ai instituțiilor publice centrale și locale responsabili pentru dezvoltarea resurselor umane, ai structurilor asociative ale administrației publice, ai presei.

Conducerea Institutului a prezentat programele de formare specializată și de perfecționare cu accent pe: calitatea acestora, modul în care au fost concepute, competențele profesionale dobândite de participanți, echipa de formatori, metodele moderne utilizate, formarea colaborativă, înscrierea on-line, locul de desfășurare, domeniile de formare, reducerea costurilor pentru administrația publică.

În anul 2019, INA va organiza 5 tipuri de programe de formare specializată destinate următoarelor categorii de personal din administrația publică: înalți funcționari publici sau persoane care doresc în viitor să acceadă la o funcție publică din această categorie, administratori publici, funcționari publici de conducere, secretari ai unităților administrativ – teritoriale, aleși locali.

Programele durează între 15 – 24 zile de formare (3 zile de formare/modul), fiecare zi de formare conținând 6 ore de instruire. Tariful de participare este 160 lei/zi de formare/participant.

Oferta programelor de perfecționare este structurată pe 18 domenii de pregătire și distribuită în rețeaua națională INA – Centre teritoriale de formare continuă pentru administrația publică, astfel încât, în orice județ din România se va organiza cel puțin un program de perfecționare profesională.

Tariful pentru toate programele de perfecționare, indiferent de perioada și locația unde sunt organizate, este de 750 lei/participant/5 zile (150 lei/participant/zi), durata acestora fiind de 5 zile lucrătoare.

Atestarea absolvirii programelor de formare specializată și de perfecționare se face printr-un certificat de absolvire care este însoțit de suplimentul descriptiv privind competențele dobândite, eliberat de INA.

Informații detaliate privind oferta de formare profesională a INA, domeniile de instruire, echipa de formatori, calendarul programelor, locul de desfășurare, tarife de participare sunt disponibile pe site-ul www.ina.gov.ro .

— — —

UPDATE

— — —

Modulele de formare din cadrul programelor de formare specializată vor fi susținute de formatori cu expertiză și experiență relevante în formarea grupului țintă, recrutați și selectatați pe baza unei metodologii la nivelul INA.

Atestarea absolvirii programelor de formare specializată se face prin Certificat de absolvire, însoțit de supliment descriptiv privind competențele dobândite, eliberat de către INA, în condiţiile legii.

 • null

  Program de formare specializată pentru ocuparea unei funcții publice corespunzătoare categoriei înalților funcționari publici (2019)

  Programul de formare specializată pentru ocuparea unei funcții publice corespunzătoare categoriei înalților funcționari publici (Programul IFP) este un program de formare specializată care se adresează atât persoanelor care ocupă în prezent o funcție din categoria înalților funcționari publici, cât și celor care doresc în viitor să acceadă la o funcție publică din această categorie. INFORMAȚII   INSCRIERI  
 • null

  Programul de formare specializată pentru administratorii publici

  Programul are ca scop dezvoltarea competențelor necesare exercitării funcției de administrator public și a fost proiectat în colaborare cu Asociația Administratorilor Publici din România. INFORMAȚII   INSCRIERI 
 • null

  Programul de formare specializată pentru funcțiile de conducere din sectorul public

  Scopul acestui program este dezvoltarea competenţelor necesare exercitării funcţiilor publice și contractuale de conducere, abordând o tematică multiplă, stabilită pe baza analizei nevoilor de formare. INFORMAȚII   INSCRIERI 
 • null

  Programul de formare specializată specific secretarilor de unități administrativ-teritoriale

  Scopul acestui program este dezvoltarea competenţelor generale și specifice, necesare exercitării funcției de secretar al unității administrative – teritoriale. INFORMAȚII   INSCRIERI 
 • null

  Programul de formare specializată pentru aleșii locali

  Programul destinat aleșilor locali are drept scop dezvoltarea competenţelor necesare exercitării funcției de ales local, abordând o tematică multiplă, stabilită pe baza analizei nevoilor de formare. INFORMAȚII   INSCRIERI 

   

Informații utile:

 1. Pentru eficientizarea perfecționării profesionale a personalului din instituțiile și autoritățile publice centrale și locale, prin ordinul președintelui INA nr. 192/24.05.2018, au fost arondate toate județele țării pe cele 5 Centre Teritoriale de Formare Continuă pentru Administrația Publică (CTFCAP), Compartimentul de formare profesională Cluj-Napoca și Direcția programe de perfecționare INA (toate fiind componente ale structurii organizatorice INA), creându-se astfel o rețea națională.
 2. Oferta de programe de perfecționare profesională, care se bazează pe grila de programe aprobată prin ordin al președintelui INA, a fost uniform distribuită în această rețea națională, astfel încât, în orice județ din România se va organiza cel puțin un program de perfecționare profesională. În consecință, toate solicitările instituțiilor și autorităților publice centrale și locale, către INA, pentru organizarea acestor programe, trebuie să se adreseze Centrului teritorial la care este arondat județul din care face parte instituția sau autoritatea publică respectivă (respectându-se astfel principiul teritorialității).
 3. În funcție de nevoile de perfecționare stabilite de autoritățile publice centrale sau locale, oferta actuală poate fi extinsă, la cerere, cu alte programe care se găsesc în grila de programe aprobată și nu sunt în oferta unui Centru teritorial sau DPP București, precum și cu alte programe noi.
 4. Tariful pentru toate programele de perfecționare, indiferent de perioada și locația unde sunt organizate, este de 750 lei/participant/5 zile (150 lei/participant/zi). Plata tarifului pentru programul de perfecționare se face în Contul IBAN – RO91TREZ70120G331700XXXX, deschis la Trezoreria Sector 1, București, CUI INA: 37589690. Nu sunt incluse în tarif cheltuielile privind serviciile de cazare și masă ale participanților.
 5. Durata tuturor programelor de perfecționare este de 5 zile lucrătoare (luni-vineri), iar înscrierea se face numai pe platforma online, cu cel puțin 5 zile înainte de începerea acestora.
 6. Atestarea absolvirii programelor de perfecționare se face printr-un certificat de absolvire care este însoțit de suplimentul descriptiv al competențelor dobândite, eliberat de INA, în condițiile legii.
 7. Oferta de programe de perfecționare profesională a fost structurată pe 18 domenii de pregătire, a fost organizată, prezentată și este accesibilă pe Centrele teritoriale (Craiova, Timișoara, Sibiu, Cluj-Napoca, Iași, Constanța) și DPP București. Oferta este prezentată atât pe site-ul INA (http://ina.gov.ro/oferta-pp-2019/), cât și pe e-licitație.ro (noul site SEAP).
 8. Înscrierea la programele de formare specializată se poate face în două moduri:

1. Direct, pe platforma online în oferta prezentată, accesând link-ul specific fiecărui program selectat de către participant (instrucțiuni de completare a formularului de înscriere);

2. În condițiile în care autoritățile/instituțiile publice doresc să achiziționeze serviciile de perfecționare profesională oferite de INA prin intermediul SICAP, vor parcurge, succesiv, două etape:

– Se accesează oferta INA de pe SICAP, atașat se află instrucțiuni de achiziție servicii de perfecționare profesională;

– Înscrierea individual a cursanților nominalizați de autoritatea/instituția publică în comanda de achiziție a serviciilor formare profesională (instrucțiuni de completare a formularului de înscriere).

Pentru informații suplimentare privind oferta de programe, vă rugăm să contactați coordonatorul de program.

 

Question Pro
QuestionPro provides unparalleled insights and just launched enterprise features including Communities, Customer ExperienceWorkforce and Mobile.
Facebook
Procurement Paper
Statistici:
Flag Counter
Question Pro
QuestionPro provides unparalleled insights and just launched enterprise features including Communities, Customer ExperienceWorkforce and Mobile.