Calendar
June 2024
M T W T F S S
« Feb    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Aboneaza-te!

Pentru a te abona la newsletter-ul nostru indraznet, introdu adresa ta de email mai jos. Un email de confirmare va fi trimis!

Standardul ocupațional „Expert achiziții publice”

Agenția Națională pentru Achiziții Publice (A.N.A.P.) anunță aprobarea noului standard ocupațional pentru ocupația de „Expert achiziții publice”, prin Decizia nr. 358/12.08.2021 a Autorității Naţionale pentru Calificări (A.N.C.)

 

6 Septembrie 2021, Sursa : Agenția Națională pentru Achiziții Publice

 

Standardul ocupațional ”Expert achiziții publice” cod COR 242116 a fost revizuit de către ANAP cu suportul Băncii Mondiale și reprezintă unul dintre demersurile întreprinse pentru continuarea profesionalizării personalului cu atribuții în domeniul achizițiilor publice, obiectiv specific prevăzut în cadrul Strategiei Naționale în domeniul Achizițiilor Publice.

Noul standard se aliniază Cadrului de competențe european pentru profesioniștii în domeniul achizițiilor publice – ProcurCompEU adoptat de Comisia Europeană în 2020 și, în același timp, răspunde competențelor necesare gestionării pachetului legislativ național în materie de achiziție publică.

Standardul ocupațional revizuit se adresează atât personalului cu atribuții în derularea achiziţiilor publice din cadrul autorităților/entităților contractante și al operatorilor economici implicați în procesul achiziții, cât și persoanelor care doresc să își dezvolte cariera și competențele în acest domeniu.

Activitatea de revizuire s-a realizat prin intermediul proiectului SIPOCA 625 – „Sprijin în implementarea Strategiei Naționale în domeniul Achizițiilor Publice (SNAP) prin consolidarea capacității administrative a ANAP și a autorităților contractante” derulat de ANAP, care are ca obiectiv principal profesionalizarea personalului implicat în domeniul achizițiilor publice, prin consolidarea cadrului normativ și instituțional pentru dezvoltarea carierei, a competențelor și a cunoștințelor acestuia.

 

Documente

Standardul ocupațional „Expert achiziții publice”

Question Pro
QuestionPro provides unparalleled insights and just launched enterprise features including Communities, Customer ExperienceWorkforce and Mobile.
Facebook
Procurement Paper
Statistici:
Flag Counter
Question Pro
QuestionPro provides unparalleled insights and just launched enterprise features including Communities, Customer ExperienceWorkforce and Mobile.